Er IS-tiden er slut ??

Ny vejledning til Akut skadesbehandling kan tyde på det.


Siden 1978, da Dr. Gabe Mirkin opfandt udtrykket RICE har Rest, Ice, Compression og Elevation været den gyldne standard inden for behandling af akutte skader.
Men nu smelter istiden, da en lang række undersøgelser viser, at skadesbehandling med kuldeterapi faktisk kan forsinke helingen.

Selv RICEéns opfinder Dr. Mirkin deler denne opfattelse, og erklærer sig enig.

læs mere

Træningselastik fra X-care.


En træningselastik er et super godt og billigt træningsredskab.


Du kan kan have den med og træne alle steder, hjemme, på job, og på rejsen.


Du kan træne hele kroppen, og på en skånsom måde.


Styrke:

Når du bruger en træningselastik, styrkes dine muskler og led - så du både bliver stærkere og forebygger samtidig mod overbelastningsskader.


Genoptræning:

Træningselastikken er perfekt til genoptræning efter en skade, du kan selv tilpasse belastningen og bevægelse under træning er nem at styre.


Træningselastikker fås i flere forskellige styrker, tykkelse, former, og kvaliteter.

Jeg anbefaler, og bruger på klinikken denne brede træningselastik fra X-care.Træningselastikker kan købes på klinikken


Fra kr 55,-

Sportsmassage højner din præstation

 

Hvorfor kan sportsmassage anbefales op til en præstation?

Sportsmassage kan vise sig at være præstationsfremmende, hvis man planlægger det på den rigtige måde. En længerevarende træningsperiode sætter sig ofte i kroppens muskulatur i form af affaldsstoffer. Sportsmassage kan løsne og frigøre musklerne for affaldsstoffer og på den måde optimere blodtilførslen og muskelfibrenes spændstighed, og det kan påvirke din ydeevne og udholdenhed positivt... læs mere

Derfor skal du bevæge din ledskade

Næsten alle har på et eller andet tidspunkt prøvet det; vrikket rundt på sin ene ankel, lavet et vrid i knæet, eller fået en anden ledskade ved aktivitet. Og dem der dyrker kontaktidræt som f.eks. fodbold eller håndbold mv. har måske prøvet det flere gange.


Man får en forstuvning, også kaldet for en distorsion. En forstuvning er faktisk den mildeste ledskade man kan pådrage sig, selvom det kan medføre store smerter og man ikke kan være aktiv i lang tid. Hele og delvise ledskred, hvor knogleenderne i leddet er helt ude af kontakt er regnet som en alvorligere skade.


Under forstuvninger, findes der tre inddelinger, (grad 1-2-3) man kunne også kalde dem 1) mild, 2) mellem. og 3) alvorlig forstuvning. Disse gradsinddelinger giver man efter hvor meget af vævet, typisk ledbånd som har taget skade.

Uanset om man har været så uheldig at pådrage sig en grad 1 forstuvning, medfører det oftest en del smerter og ikke mindst hævelse.

Læs mere

Godt nyt til kontorfolket

 

Let træning i kaffepausen er effektivt mod smerter

Kontoransatte med ondt i nakke og skulder er ikke bundet af at skulle udføre et bestemt træningsprogram på en bestemt måde, når de ønsker at gå til kamp mod smerterne.

Effekten er den samme, uanset om man træner forskellige muskelgrupper én gang om ugen eller hver dag... læs mere

Udstrækning – Myter og Fakta

 

En smidig krop kan præstere mere og bedre, og en god bevægelighed er alfa og omega for at holde os selvhjulpne når vi bliver gamle. Til gengæld mindsker udstrækning ikke ømhed efter træning ifølge forskning. 

Smidighedstræning, bevægelighedstræning, mobilitetstræning, strækøvelser, udspænding, stretching… Kært barn mange navne, og lige så mange meninger om effekten. Skal, skal ikke, hvornår?, hvorfor?, hvilke øvelser?, og hvad er fakta og myter i denne jungle af information? Hvad siger videnskaben reelt... læs mere

Forsinket muskelømhed.

DOMS -

Delayed Onset Muscle Soreness.


Ømhed og ømme muskler efter træning, også kaldet DOMS ( Delayed Onset Muscle Soreness) opstår når du har lavet noget uvant - fx nye øvelser, flere sæt, gentagelser, tungere vægt, langsommere tempo, hurtigere, kortere pause osv.


Ømhed behøver ikke komme fra styrketræning, men kan være fra alle typer fysisk aktivitet - fra havearbejde, løb, leg med børnene til roning og cykling.


Vi har alle prøvet det

- at træne eller bevæge os på en måde, der er uvant for os, for så at dagene efter opleve de mest ømme muskler i verden, og en følelse af at være kørt over af en damptromle - DOMS.


Sådan føles det i hvert fald. Ømme muskler efter træning kan gøre det ubehageligt at gå på trapper, sidde ned på toilettet, rejse sig fra sengen og strække sig.

Specielt på dag to, så bliver det rigtig ømt...

læs mere